Menu

Snoeiwerk voor meer speelplezier en veiligheid

Geplaatst: 25-03-2021

Het zal zijn opgevallen dat Het Rijk in de baan een flinke slag heeft gemaakt met snoei- en zaagwerk.

Een erkend bedrijf heeft met Visual Tree Assessment (VTA) voor nu en de toekomst in kaart gebracht wat er omwille van veiligheid en risico`s moet gebeuren in de baan. Het VTA is ook een belangrijk onderdeel van het GEO duurzaamheidscertificaat. Zo zorgt Het Rijk ervoor dat de attentie- en risicobomen gefaseerd worden aangepakt.

Waar gaat het dan om?

  • De bomen bij Oost 2 en 3 worden veiliger gemaakt door dood hout te verwijderen. Dat verbetert de situatie ook speltechnisch. Bij Oost 2 is het "gat" door de beukenlaan wat groter gemaakt en zijn de laaghangende takken verwijderd. Bij Oost 3 is aan de linkerkant ook dood hout verwijderd en zijn de bomen wat ingenomen, zodat er meer ruimte komt om de bal daar te slicen van links naar rechts.
  • De beukenlaan tussen Zuid 3 en Oost 9 krijgt ook een snoeibeurt i.v.m. de VTA. Daar gaat een grote zieke beuk om en een slechte Amerikaanse eik.
  • Linksachter de green van Zuid 7 zal een grote kastanje moeten verdwijnen i.v.m. veiligheid.
  • Rondom Zuid 9 is het plan om alles op te kronen en dood hout te verwijderen. De green aanspelen met een mooie approach zal dan weer kunnen. De 2de eik aan de linkerkant van de green gaat verdwijnen. Dit om meer zonlicht te krijgen op de green zodat deze kwalitatief beter wordt. Momenteel heeft deze green heel veel straatgras en krijgen de goede grassen (struisgras) geen ruimte. De boom houdt nu de zon weg en zo blijft deze green lang vochtig (ideaal voor straatgras).
  • Jaarlijks verricht het greenkeepersteam van De Enk ook diverse winter-, maai- en zaagwerkzaamheden in de baan. Hierbij kun je voor afgelopen winter denken aan het terugzetten van de rhododendrons rondom de tee van Zuid 5. Zo is er meer licht en lucht gecreëerd.
  • Ook bij de teebox van Zuid 4 hebben we ruimte gemaakt voor meer licht en lucht door diverse bomen te snoeien. Door bepaalde bomen weg te halen, krijgen de zgn. ‘toekomstbomen’ meer ruimte om te groeien en te bloeien.

Wij vertrouwen erop dat we jullie voor nu voldoende geïnformeerd hebben. Als er vragen zijn, horen wij dat graag.

Sportieve groet,

Roel Smits en Martin Snider

VTA onderhoud en VTA snoei links van 3 Oost.

 

VTA snoei bij teebox 3 Oost.

De doorgang van 2 Oost die groter is geworden en laag hangende takken zijn verwijderd maar ook VTA snoei