Onze Jeugd

De Golfclub Het Rijk van Nijmegen heeft op dit moment ongeveer 160 jeugdleden.
Je bent jeugdspeler t/m je 21e.

De club streeft een beleid na waarbij de jeugd plezier beleeft aan het golfspel zowel op recreatief, competitief als op topniveau.

In samenwerking met de jeugdcommissie heeft de club een beleidsplan opgesteld waarin alle aspecten van het golfen uitvoerig aan bod komen.

Enkele van de belangrijkste  aspecten zijn:

• Aandacht voor gezond sporten en bewegen.
  • Veel kinderen laten kennismaken met de golfsport d.m.v. clinics.
  • Goede verhouding jongens – meisjes.
  • De kosten zo redelijk mogelijk houden.
  • Goede onderlinge sfeer bevorderen en aandacht voor samenwerking.
  • Een kwalitatief goed programma van lessen, trainen en wedstrijden.
  • Goede begeleiding door Pro’s, jeugdcoaches en betrokken ouders.
  • Uitdagende en boeiende spel- en trainingsvormen.
  • Zowel als recreatieve- als wedstrijdsport

In samenwerking met de professionals  van de Golfschool  is er een uitgebreid lessenplan ontwikkeld dat uitgangspunt vormt voor de lessen.  Het programma is afgestemd op diverse categorieën spelers, van beginner tot vergevorderde en zelfs topgolfer. Op jaarbasis kunnen jeugdleden gebruik maken van een 24 lesuren programma. Dit wordt in opdracht van de Jeugdcommissie verzorgd door de Golfschool Rijk van Nijmegen. Aan deze lessen zijn kosten verbonden.

De lessen worden gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag. Er zijn altijd twee Pro’s bij de les aanwezig en op verzoek van de Golfschool ook een of meer jeugdcoaches.  De programma’s zijn zó opgesteld dat er regelmatig testen worden afgenomen en er ook meer aandacht is voor spelen in de baan. Bij de baanlessen wordt ook veel aandacht besteed aan etiquette en tempo in de baan. Na de lessen zijn er mogelijkheden om in de baan onder begeleiding te oefenen.

De jeugdcommissie heeft naast het uitvoeren van het beleid de taak om activiteiten te organiseren:

• Jeugdwedstrijden
  • Jeugdkampioenschappen
  • Speciale wedstrijden in familieverband, ook in de winter.
  • Een bezoek aan een European Tour wedstrijd. De KLM-open.
  • De jeugdcompetitie met speciale competitietrainingen
  • Een festiviteit als jaarafsluiting met een ludiek golf-karakter

De golvende jeugd te blijven boeien en de relatie met de club te stimuleren.

Interesse?
Neem contact op met de jeugdcommissie:  jeugdcommissie@golfclubhetrijkvannijmegen.nl