Menu

Clubgevoel: verstekeling

Geplaatst: 13-12-2023

Hoe een verstekeling een groepsgolfreis ervaart 

Verslag golfreis 4-11 november 2023, Islantilla.
(Double Tree by Hilton Islantilla Beach Golfresort) 


Het was de tweede keer dat ik een aankondiging van een groepsgolfreis naast de deur van de pro-shop van Stephan Ruijter zag hangen. Het leek me leuk maar zo alleen met vreemde mensen, ik wist niet goed wat ik daarvan zou vinden. Eenmaal thuis leek het me toch wel wat. Contact gezocht met Stephan. Er was nog 1 plaatsje dus gelijk toegezegd dat ik mee wilde. Niks gevraagd over de andere groepsleden! Wie dat waren werd me echter snel duidelijk. Op de damesdag hoorde ik dat er een zestal,  al langer, bevriende psychologen en 4 familieleden meegingen. Even slikken want dat had ik niet verwacht…
 


Stephan, Jan, Hans, Marjo, Gerard, Yvonne, Judith, Ankie, Rian, Don, Bertie, Marjo

De afgelopen week heb ik het mogen ervaren. Het was fantastisch. De reis was van A-Z geregeld en werd begeleid door een pro met zoveel plezier en enthousiasme dat golfers met zeer uiteenlopende golfervaring allemaal aan hun trekken kwamen. Het was wel werken! Elke dag om 7.30 ontbijt waarna we met een gemeenschappelijke training van 1,5 uur begonnen. Daarna werden er op 5 dagen 18 holes gespeeld in flights van 4 op 3 verschillende golfbanen. We speelden best ball om het tempo erin te houden. Stephan begeleidde ons in de baan om het geleerde ook in de praktijk te oefenen. 

Rond 17.00 uur zat de golfdag er op en keken we in de ‘nazit’ terug op al onze uitdagingen en mooie prestaties.  

’s Avonds was er altijd een gemeenschappelijk diner in een wel erg luidruchtig restaurant, waar we trouwens even goed aan bijdroegen.  


En om op de verstekeling terug te komen. Die werd onvoorwaardelijk geaccepteerd en heeft zich nooit een eenling gevoeld.
Het was een fantastische reis onder prachtige weersomstandigheden met een geweldige pro! 

Yvonne Heijdra