Menu

Overlijdensbericht

Geplaatst: 16-08-2023

      Afgelopen maandag, 14 augustus, bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van

 

                                                          Peter van Mens

                                                       Lid van verdienste

Peter was een bijzonder en geliefd lid. Hij stal de harten van vrijwel iedereen met wie hij heeft samengewerkt binnen onze golfclub door de bijzondere wijze waarop hij zijn rol vervulde. Passie, gedrevenheid, precisie, een allesomvattende inzet gekoppeld aan een vriendelijkheid, bescheidenheid en voorkomendheid die zijn weerga binnen de club niet kent.  

Peter's officiële activiteiten zijn: lid van twee commissies en consul van de ‘Old Grand-Dad Club’. Peter werd enorm gewaardeerd door vele leden van de club. Elke sportclub zou trots en dankbaar zijn als ze zo’n lid hadden.

Wij wensen zijn vrouw Ineke, de kinderen Mark Jan en Maud en de kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het bestuur,

Luc Rohof, voorzitter
Matthieu van den Bosch, secretaris

 

                                                                

 

 

IN MEMORIAM PETER VAN MENS (1946)

 

Peter is altijd een liefhebber van sport geweest. Naast zijn hockeycarrière is hij al in 1994 gaan golfen maar het werd pas zijn passie na zijn pensionering. De combinatie van het spel, de mensen en de organisatie kreeg hem in zijn greep en opname in de Herendagcommissie (2017) was dan ook een kwestie van tijd. Zijn levensfilosofie was: als ik aardig ben voor anderen zijn zij dat ook voor mij, en daarvoor had hij een natuurlijke gave.

Hij leidde nieuwe commissieleden op in het Egolf4U-systeem en was de vraagbaak bij problemen.  Nooit drong hij zich op de voorgrond of claimde het resultaat van een ander maar was wel de eerste die complimenteerde en belangeloos meegenoot met de successen van anderen. Hij bracht vernieuwende ideeën in ter verbetering maar kon ook charmant laten weten toch een ander standpunt in te nemen. Nooit zat hij  in de weg en je ging altijd bij hem weg met een glimlach.

Ook buiten de Herendag manifesteerde hij zich. Er hoefde maar iets te worden georganiseerd of Peter werd gebeld om foto’s te maken, zijn andere grote hobby, en hij was altijd beschikbaar. En hij maakte zich verdienstelijk voor de Old Grand-Dad Club waarvan hij van 2013 tot 2014 voorzitter was en recentelijk nog benoemd is tot grootvader van verdienste. Hij had het grootste aantal aangebrachte leden op zijn naam staan.

Gezien zijn inbreng hebben wij vorig jaar het bestuur verzocht hem lid van verdienste te maken en ter ondersteuning hebben we toen een groot aantal bekende leden gebeld. Iedereen was meteen akkoord. Met recht kunnen we daarom stellen dat Peter de meest bekende en gewaardeerde persoon binnen de club was. En de speld is hem in de ALV toegezegd. Helaas was hij daar niet bij omdat hij weer een slecht moment had, maar het ontroerde hem zeer, ik zag bij de latere uitreiking door onze voorzitter bij hem thuis een stille traan. Ook werd hem het lidmaatschap van de Herendag voor het leven aangeboden waardoor hij ondanks zijn te verwachten onvermogen nog te golfen toch nauw verbonden zou blijven  met de commissie en de golf. Hij werd toen heel stil...

Zijn ziekteproces, een spontane verlittekening van zijn longweefsel waardoor zuurstofopname steeds moeilijker werd en hij steeds minder energie had, leidde binnen 1-2 jaar tot een geleidelijke teruggang van het lopen van 18 holes naar een enkele, daarna alleen nog rondrijden in een buggy en uiteindelijk thuis zitten in een stoel naast de zuurstoffles. Maar hij verloor zichzelf niet, bleef psychisch sterk en orkestreerde zijn laatste dagen zijn uitvaart en nalatenschap tot achter de komma per mail en telefoon waarna hij na gedane zaken buiten in de zon naar de Rolling Stones ging liggen luisteren. Het was allemaal geregeld, hij had vrede.

De laatste paar weken stuurde zijn familie nieuwsbrieven rond naar contactpersonen omdat hijzelf te moe was om iedereen persoonlijk te beantwoorden. Ik mocht het zijn voor de Herendag, en ik was verbaasd  te zien hoe groot zijn netwerk buiten onze club was gezien de hoeveelheid contacten, Peter was groter dan wij dachten. Wat ook meteen een andere eigenschap van hem illustreerde, een grote bescheidenheid. We hebben afscheid genomen van een sympathieke, altruïstische, betrouwbare, betrokken maar ook gedreven man. Elke zich zelf respecterende sportclub zou graag zo’n man in zijn gelederen hebben.

 

Beste Peter, bij het uit elkaar gaan waren altijd je laatste woorden “...je kunt me altijd bellen...”. Bellen kan nog steeds maar opnemen zul je helaas nooit meer...

Han Kuijpers

Voorzitter Herendag Commissie

 

                                                              

                                                    Peter van Mens

                                              echtgenoot | vader | opa | vriend

* 7 december 1946 Heerlen † 14 augustus 2023 Nijmegen

Ineke

Mark, Judith, Marith & Simon

Maud & Sam

 

Op zaterdag 19 augustus nemen we afscheid van Peter zoals wij hem het liefst herinneren.

Wij doen dat, op verzoek van Peter in besloten kring op het Rijk van Nijmegen, Postweg 17 in Groesbeek.

Peter zijn tweede warme huis.

Wij nodigen u uit om vanaf 13:30 de afscheidsceremonie te volgen via de directe livestream. Deze is

tevens 3 dagen online beschikbaar: www.avplus.nl/u1908

Om 16:30 begeleiden wij Peter naar buiten. U bent uitgenodigd dan aan te sluiten bij de erehaag en

zo Peter een laatste groet te brengen.

Correspondentie:

Ineke: Mesdagstraat 58, 6521 MR Nijmegen

Mark: Lijsterbesstraat 43, 6566 WC Millingen aan de Rijn

Maud: Sint Ansfridusstraat 19, 3817 BD Amersfoort