Menu

Nieuwsbrief Damesdag 1-2024

Geplaatst: 17-04-2024

 

Nieuwsbrief Damesdag 2024, Nr. 1

Met een modeshow is op 19 maart het nieuwe golfseizoen flitsend geopend. De zon scheen volop. Helaas is dat niet zo gebleven, met als dieptepunt dinsdag 16 april, toen er slechts 15 dames de regen trotseerden. De opkomst is de laatste weken toch al niet groot, dat heeft zo horen we, vooral te maken met de competitie. We wensen onze dames die daaraan meedoen veel succes en vooral veel plezier en we hopen iedereen weer snel te begroeten op onze dinsdagen.  

Deze eerste nieuwsbrief van 2024 begint met nog even een kort verslag van de openingswedstrijd met de modeshow. Verder zullen we vertellen over de nieuwe activiteiten, de gezamenlijke wedstrijd op 21 mei met de damesdag van Nunspeet en Sybrook en de vriendinnendag op 30 juli. Ook besteden we aandacht aan het medische calamiteitenplan zoals dat is opgesteld door Het Rijk en we leggen uit hoe je een foto bij je profiel op de ledenlijst zet.

Dus achtereenvolgens:

  • De openingswedstrijd
  • Het wedstrijdrooster
  • Nieuwe activiteiten
  • Medische calamiteiten plan Rijk van Nijmegen
  • Hoe zet je een foto bij je profiel op de ledenlijst?
  • En verder ………….

De openingswedstrijd 19 maart

Om 10 uur stonden 100 dames klaar om te beginnen aan de 9 holes 3-bal scramble wedstrijd. De opkomst was zo groot dat de shotgun moest worden verdeeld over beide lussen van de Nijmeegse baan. De weersomstandigheden waren  fantastisch, de jassen konden uit. De prijswinnaars waren op de NB 1-9 Anneke van de Calseijde, Roelie van der Linde, Marie-José Leenders en Diny van der Wielen. De neary op hole 5 werd geslagen door Marianne Gasseling. Op de NB 10-18 was de eerste prijs voor Jolanda de Jong, Anneke Hillenaars, Ineke Maassen en en Annelies Aalbers. De neary op hole 16 werd geslagen door Anneke Hillenaars.

Na de wedstrijd was er een modeshow waarin de nieuwste kleding uit onze golfshop werd geshowd. De Par 3 was hiervoor omgebouwd tot catwalk. Acht actieve leden van de damesdag, showden als topmannequins de kleding van het nieuwe seizoen. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Sterre van Oss. De lunch, geserveerd tijdens de modeshow, was heerlijk. We hebben veel positieve reacties gekregen na deze dag, waarvoor dank.

 

Wil je alle foto’s zien, log dan in op de website van het Rijk van Nijmegen. Ga naar clubinfo en vervolgens klik je in de lijst op “fotoalbums (nieuw)”. Daar vind je altijd alle foto’s van de speciale wedstrijden, niet alleen die van de damesdag.  Dit gaat beter op een laptop dan op de telefoon. Je kunt het album ook vinden via deze link.

   

Wedstrijdrooster voor seizoen 2024

 

14 mei Beatrijs Klein wedstrijd 1
21 mei Samenspelen in Nijmegen met Sybrook en Nunspeet
3 juni DHR-wedstrijd georganiseerd door de herendag, op maandag!
11 juni Beatrijs Klein wedstrijd 2
16 juni Beatrijs Klein wedstrijd 3
30 juli Vriendinnendag
13 augustus Beatrijs Klein wedstrijd 4
10 september DHR-wedstrijd georganiseerd door de damesdag
17 september Beatrijs Klein wedstrijd 5
8 oktober Beatrijs Klein wedstrijd 6
5 november Slotwedstrijd, shotgun 9 holes met lunch
3 december Sinterklaas sponsorwedstrijd shotgun 9 holes

Golfen op Het Rijk van Nijmegen met de dames van Het Rijk van Sybrook en Het Rijk van Nunspeet

Dit jaar gaan we niet uitwisselen maar samen de baan in. Op 21 mei komen de dames uit Nunspeet en Enschede naar Het Rijk van Nijmegen voor een 18 holes shotgun wedstrijd, 4-ball scramble op de Groesbeekse Baan Noord en Oost. De wedstrijd zal vanaf 1 mei worden opengezet voor inschrijving en de inschrijving sluit op vrijdag 17 mei om 9 uur. Er is beperkte ruimte en dus geldt: vol is vol. De flights zullen gemengd worden.

Vanaf 10.00 uur is de ontvangst met koffie en iets lekkers. Alle consumpties verder op deze dag zijn voor eigen rekening. Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking.

De dames uit Nunspeet en Sybrook zullen waarschijnlijk blijven eten. Nijmeegse dames die willen blijven eten kunnen zich daarbij aansluiten.

De 9 holes wedstrijd van die dag moeten we helaas laten vervallen want daarvoor is dan niet genoeg ruimte op de baan. Dames die op 21 mei 9 holes willen lopen zullen dus zelf met elkaar een baan moeten reserveren.

Vriendinnendag 30 juli

Hoe leuk is het om eens een vriendin die ook golft mee te nemen naar onze Damesdag. Dat mag een vriendin zijn die nog over de streep moet worden getrokken om lid te worden van de Damesdag  maar het mag ook een vriendin zijn die helemaal geen lid is in Nijmegen. De vriendin die je meeneemt moet wel minimaal handicap 45 hebben. Vriendinnen die geen lid zijn in Nijmegen kunnen tegen gereduceerd tarief spelen, €25 voor 9 holes en €40 voor 18 holes.

Er wordt een shotgun wedstrijd georganiseerd (9 en 18 holes) met flights van vier. De spelvorm is greensome strokeplay. Je vormt daarbij samen met je vriendin een team. Het verdere programma van de dag volgt.

Wat te doen bij een medische calamiteit in de baan?

Het afgelopen jaar is het bij de damesdag ook een keer voorgekomen dat er een ongeluk gebeurde tijdens het golfen. Op zo’n moment is er altijd even paniek over wat er moet gebeuren, wie moet je bellen etc.   

Gelukkig is door de Golfbaan Het Rijk van Nijmegen nu een calamiteitenplan opgesteld. Het is vinden op de website onder Golfbaan/baanregelement. Hierin wordt beschreven wat je moet doen wanneer iemand op de baan bijvoorbeeld vervelend is gevallen of onwel is geworden etc. Op zo’n moment heb je dit plan natuurlijk niet bij de hand hebt en daarom geven we hierbij een samenvatting.

Bij een niet levensbedreigende situatie (bv iemand is gevallen etc.) bel je naar het clubhuis, 024-3976644, keuze 0. Vertel wat er aan de hand is en zeg precies waar je bent. Zet je telefoon op de luidspreker zodat je je handen vrij hebt. Zij regelen meteen dat de marshall komt, eventueel met een AED. Als de situatie erom vraagt bellen zij ook meteen 112.  

Bij een duidelijk acuut ernstig probleem (bijvoorbeeld iemand is niet aanspreekbaar of er is geen ademhaling) bel je meteen 112. Geef door wat er aan de hand is en waar je bent. Bel ook naar het spoednummer van het clubhuis. Zij kunnen dan de ambulance opvangen en naar de goede plek sturen en ervoor zorgen dat de marshall met de AED naar je toe komt. Roep andere spelers in de baan om je te helpen.

Tips:

  • Zet het noodnummer van de Golfbaan in je mobiel: 024-3976644 (keuze 0)  
  • Het noodnummer staat ook achterop iedere scorekaart
  • Download de app “112.nl” op de mobiel, via deze app kan de hulpverlener snel je locatie uitpeilen.

Hoe zet je een foto bij je profiel in de ledenlijst?

We hebben jullie al vaak gevraagd om een profielfoto bij je gegevens op de ledenlijst te zetten. Omdat we horen dat niet iedereen weet hoe dat moet leggen we het hieronder nog eens stapsgewijs uit. Als het dan nog niet lukt vraag dan hulp van één van de commissieleden. Je kunt het zowel op je telefoon als op je PC/laptop doen. Alleen bij stap 1 is het iets verschillend.

 

Klik hier voor de uitleg!

Mocht het niet lukken, vraag één van ons dan gerust om hulp. We helpen graag.

En verder ………..

 

  1. Tijdens de afgelopen ALV heeft onze voorzitter “Respect” tot een belangrijk speerpunt benoemd. Er is een Taskforce opgericht die is begonnen met het opstellen van een gedragscode die in de vierde week van april breed onder de aandacht zal worden gebracht van alle leden van De Golfclub, onder meer in De Golfpost en via de website. Ook zal met allerlei acties blijvend aandacht gevraagd worden voor respect voor het spel, voor de baan en voor elkaar. De damesdag ondersteunt dit van harte.
  2. In de hal hangen beeldschermen waar informatie van onze golfclub op wordt vertoond. Ook de posters van de speciale wedstrijden van de Damesdag zullen we daarop laten verschijnen.
  3. Er komt weer een lustrumjaar aan. In 2025 bestaat de golfclub Het Rijk van Nijmegen 40 jaar. Leuke ideeën hiervoor kunnen hiervoor bij ons gemeld worden.