Menu

Van Senioren- naar Mixeddag wedstrijden

Geplaatst: 01-04-2023

Vanaf eind mei 2023 organiseert de Mixeddagcommissie (voorheen Seniorencommissie) iedere donderdag in de even weken een 18 en 9 holes Q en 9 NQ mixed wedstrijd. Commissielid Maria de Goeij en voorzitter Don Olthof lichten de veranderingen toe.  

 

 

 

 

 

KOM MIXED GOLFEN EN WORD LID VAN DE MIXEDDAG!

Waarom een Mixeddag? 
Don: Na afloop van de corona- lockdown merkten we dat de belangstelling voor de Seniorenwedstrijden sterk terugliep. We zijn als commissie de redenen gaan onderzoeken en kwamen grofweg op een drietal oorzaken uit. De belangrijkste was dat het begrip senioren nauwelijks onderscheidend is in golf. De NGF heeft senioren gedefinieerd als ouder dan 50 jaar.  Ruim 80% van onze club is boven de 50 jaar en dus senior.  Maar daarbij komt dat veel van deze mensen zich absoluut niet senior voelen en ook niet daarop aangesproken willen worden. Ik ga toch niet met een Seniorenwedstrijd meedoen, is een door ons veel opgetekende uitspraak.   
Als tweede reden was de onregelmatigheid in de wedstrijden. Ze waren op donderdag maar er zat geen vast ritme in. Heel vaak hoorden we: “was er een wedstrijd? Oh, dat wist ik niet” 

Maria: We hebben – ook al eerder in de coronatijd – aan deelnemers van de Seniorenwedstrijden gevraagd waarom ze meededen. Bijna altijd kwam daar het aspect van mixed spelen naar voren.  Clubleden vinden het leuk en gezellig om mixed te spelen in wedstrijdverband. En omdat de wedstrijd ’s middags is, zijn er altijd wel wat mensen die het gezellig vinden om samen te blijven eten.  
Don: Gemengd willen spelen is overigens een trend die de NGF in het hele Nederlandse golf ziet. Kortom: “mixed is in!” 

Maar wat gaat er nu precies veranderen? 
Don: Op donderdag 25 mei starten we met een 9 en 18 Shotgun openingswedstrijd. Daarna is er iedere twee weken – om precies te zijn iedere EVEN week - een 9 en 18 holes Q wedstrijd en een 9 holes NQ wedstrijd. Van de Q wedstrijden in de zomer spelen we 6 wedstrijden om de nieuwe Bitterballenbokaal.  

Maria: Nieuw is ook dat je nu lid kunt worden van de Mixeddag, op dezelfde wijze als bij de Heren- en Damesdag.  De bijdrage voor dit jaar is 12 euro. We wilden af van het betalen per wedstrijd, al dan niet via IDeal, want dat bleek ook een belemmering. En met leden van de Mixeddag kunnen we dan ook makkelijker en gerichter communiceren.  Alle veranderingen staan ook uitgebreid op de clubsite beschreven. Opgeven voor het lidmaatschap van de Mixeddag gaat gemakkelijk door een mailtje te sturen naar de penningmeester van de Mixeddagcommissie, Harry Dirks. 
 
Voor wie is de Mixeddag? 
Maria:  Simpel gezegd, het is voor iedereen die het leuk vindt gemengd te spelen. De Q wedstrijden gaan tot handicap 40, maar met de NQ kan iedereen meedoen, dus ook (ex)Rabbits en nieuwe leden. 
Don: We hopen dat vele leden, ook van de Damesdag en Herendag lid gaan worden van de Mixeddag en regelmatig meespelen met de wedstrijden. Wij zullen als commissie er alles aan doen om de Mixeddagwedstrijden tot leuke, sportieve evenementen te maken. En hopelijk kunnen we in de toekomst elke week een Mixeddagwedstrijd organiseren. Wij denken dat de Mixeddagwedstrijd bijdraagt aan het clubgevoel. Ik nodig daarom ieder clublid op zich aan te melden als Mixeddaglid!  
 
WORD LID VAN DE MIXEDDAG. MAIL NAAR dirks.hn@gmail.com