Menu

Clubgevoel

Geplaatst: 02-09-2023

 

Gewoon een vriendengroep zonder naam 

vlnr: Ben Coenders, Jos Vloedmans, Henk Kleisterlee, Jan Plas

Het lijkt ons sterk dat ons golfgroepje is voorbestemd, dus neigen wij toch maar, in de lijn van de schrijfsters uit de vorige uitgave van ‘het clubgevoel’, naar toeval. Wie zijn wij en hoe zijn we ooit samengekomen? Het ontstaan van onze groep kent een zeer lange voorgeschiedenis en misschien verschillen we hierover ook nog wel van mening, dus dat laten we maar achterwege. Wat ons heeft samengebracht is tennissen, onderwijs en ……. toeval. 

Wij zijn: Ben Coenders, Henk Kleisterlee, Jos Vloedmans en Jan Plass. Jos en Henk zijn begin deze eeuw, samen met Jos Derksen die ons helaas is ontvallen, naar Purmerend geweest en hebben daar het GVB behaald. Ben en Jan zochten het rond diezelfde tijd dichter bij huis en hebben hun GVB in Wijchen behaald. Wij spelen op dinsdag (Ben, Henk en Jan) en omdat daar dan een gaatje vrij is, spelen geregeld andere liefhebbers met ons mee. Vrijdags spelen we met zijn vieren.  

Natuurlijk blijft het niet alleen bij golfen. Onze plannen zijn groots, maar tot nu toe komen we niet verder dan gezellig wat drinken in het clubhuis/op het terras en te genieten van elkaars verhalen en borrelplankjes. Henk is een goede traditie gestart en afgelopen november hebben we heerlijk, met onze vrouwen, bij Henk en Elly thuis gegeten. Dit gaat zeker navolging krijgen. 
Ook proberen we een paar keer per jaar op een andere baan van het Rijk te spelen en dan realiseren we ons wat een voorrecht het is om lid te zijn op Het Rijk van Nijmegen met zijn 5 lussen en zeer mooie natuur. 
 
Nu we toch bezig zijn kunnen we het ook wel over ons spel hebben. Allereerst zijn we soms te rumoerig op de baan en niet altijd even serieus. Behalve op vrijdag, dan tappen we uit een geheel ander vaatje. Dan steekt Jos altijd met kop en schouders boven ons uit en speelt ook nog eens fantastisch. Af en toe lukt het ons om hem uit zijn spel te krijgen en dan slaan wij natuurlijk onverbiddelijk toe. Ben, Henk en Jan zijn goed aan elkaar gewaagd en ronden het aantal slagen met gemak naar beneden af. Zo houden we de druk op Jos. Gelukkig weet hij dat niet (denken wij). 

Nu komt het geregeld voor dat iemand uit onze vaste kern niet kan. Er worden vaak goede smoezen verzonnen om af te haken. We gaan ons binnenkort buigen over sancties voor het zonder ‘echt’ goede reden afzeggen. Gelukkig staan veel leden te trappelen om met ons mee te mogen/ spelen. Ton Tuss, Frans Loeffen, Peter Soetekouw, Frans Moerkens behoren eigenlijk ook al tot de vaste kern. 
 
Ben en Jos gaan ook een keer per jaar vreemd en spelen dan om de TPT (Toffe Peer Trofee).  
 

De Toffe Peer Trofee 

De TPT (Toffe Peer Trofee) is ontstaan ter nagedachtenis aan Peer Joosten, een echte Bourgondiër, die gezelligheid minstens zo belangrijk vond als een rondje golf. Ieder jaar wordt er gestreden om de TPT, ontworpen en gemaakt door Peter Soetekouw. De speler met de minste score krijgt de rode lantaarn en "mag" het jaar daarna het weekend organiseren. Begin september vindt dit jaarlijkse golfuitje plaats. De eerste dag spelen we op een onbekende golfbaan en dag 2 op een van de banen van het Rijk. Behalve een fijn golfuitje is het ook een bijzonder gezellig weekend met elkaar. (Theo Borgers, Ben Coenders,  Peter Essers,  Henny Jansen, Frank Moerkens, Erwin Rutten, Peter Soetekouw,  Loet Verhoeven en Jos Vloedmans) 

Links Erwin Rutten en rechts Jos Vloedmans

We verwachten nog lange tijd van elkaars gezelschap te mogen genieten.