Menu

Golfschool Tip

Geplaatst: 18-04-2018

De model swing bestaat niet!

 

Na zoveel jaren onderzoek is gebleken dat er geen model swing bestaat. Termen als hoofd op de bal, linkerarm recht en overswing, behoren tot het verleden.
Nu meer mensen zijn gaan golfen, zijn er ook meer professionals die onderzoeken hoe ze mensen beter kunnen leren golfen. Gebleken is dat wat wij dachten helemaal niet klopt met de werkelijkheid.
Dit is gekomen door de komst van Trackman, Boditrak en 3D apparatuur. Deze moderne hulpmiddelen hebben ons meer inzicht gegeven in wat er nu werkelijk gebeurt.
De golfer hoeft zich dus niet zo druk te maken wanneer hij of zij met een chicken wing door de bal heen komt. Jorden Spieth wint er het Brits Open mee!
Kijk naar de swing van Dustin Johnson, hij heeft een enorme overswing, een bolle pols en hij draait zijn hoofd weg voordat hij de bal raakt!

Het hoeft dus niet allemaal perfect te zijn. Het moet functioneel zijn!

Je kunt heel veel les nemen en ontzettend veel oefenen, maar wanneer je een beweging wilt maken die niet bij je past, is dit heel hard werken! We moeten als eerste luisteren naar ons lichaam, wat kan het lichaam? Zijn we mobiel genoeg? Zijn er geen blessures? Wat is iemand’s sport-DNA? Hoe zit het met de coördinatie ?
Al deze punten zijn belangrijk om een EIGEN golfswing aan te leren.

Vraag de professionals op het Rijk van Nijmegen eens om hier naar te kijken.
Stap af van alle idealen en leer jezelf een swing aan die bij je past, maar het allerbelangrijkst, die FUNCTIONEEL is.

Succes!

 

Golfschool Het Rijk van Nijmegen