Menu

Regenval in Nederland: een extreem nat jaar voor golf

Geplaatst: 23-02-2024

Afgelopen jaar was één van de natste jaren sinds de start van de metingen, het KNMI geeft aan dat we 4 zeer natte periodes hebben gehad in het afgelopen jaar.

In 2023 registreerde Nederland met 1312 mm (Rijk van Nijmegen) een record hoeveelheid regen, waardoor het het natste jaar sinds 1916 werd en de gevolgen waren aanzienlijk voor Nederlandse golfbanen.

Vooral het laatste kwartaal  bracht een opmerkelijke verandering met 894 neerslag wat normaal in een half jaar valt.  Deze overvloedige regen veroorzaakte problemen zoals recordhoogtes in rivieren en wateroverlast bij sportverenigingen.  

De buitengewone regenval heeft een zware tol geëist van veel golfbanen in Nederland. De enorme neerslag resulteert in een aanzienlijk wateroverlast, wat soms leidt tot de tijdelijke sluiting van golfbanen. 

Ook in onze regio Gelderland, Limburg en Brabant zijn enkele golfbanen getroffen en hebben ze hun deuren moeten sluiten. Omdat onze Baan hoog en op een zanderige grond ligt hebben wij op het Rijk van Nijmegen over het algemeen onze deuren open kunnen houden. Wel hebben wij bijvoorbeeld maatregelen zoals’geen buggy’s en alleen draagtassen toegestaan’’ dit om verdere schade aan de baan te voorkomen. Wij hopen hierbij op uw begrip.

Lees hier het hele artikel

Wesley Cartledge, Hoofdgreenkeeper.