Menu

Nieuwsbrief Damesdag 2 van 2023

Geplaatst: 03-07-2023

Nieuwsbrief Damesdag 2023 Nr. 2


Het seizoen is alweer halverwege en dus is het tijd voor de tweede nieuwsbrief waarin we terugkijken op de wedstrijden die zijn geweest en vooruitkijken naar wat er nog komt.

Verder besteden we aandacht aan de nieuwe inschrijfregels en wordt uitgelegd hoe het nou eigenlijk zit met die verschillende handicaps die op de wedstrijdkaart staan. Er zijn een paar mededelingen en wisten jullie al dat we een nieuwe vlag hebben?

 

Terugblik

De openingswedstrijd van 7 maart is gespeeld onder omstandigheden die we ons nu haast niet meer kunnen voorstellen. Het was erg koud en heel erg nat met als gevolg dat er veel afmeldingen waren, maar toch deden er nog 69 dames mee. Die zich na afloop van de wedstrijd weer opwarmden tijdens een heerlijke lunch.

Vanwege het thema “Groei en Bloei” kreeg iedereen een zaadbommetje mee naar huis. Hopelijk heeft dit inmiddels in jullie tuinen of balkons al mooie bloemen voortgebracht. Vergeet niet er een foto van te maken zodat we die op de slotdag kunnen bewonderen.

 

De regelwedstrijd op 12 april was net als voorgaande edities weer erg informatief en gezellig. Hans van Velsen had weer een quiz uitgezet in de baan en achteraf was wel duidelijk, dat het geen overbodige luxe is om af en toe eens aandacht aan de regels te besteden.  

 

Met slechts 17 dames zijn we op 16 mei naar Enschede gegaan voor de jaarlijkse uitwisseling met de dames van Het Rijk van Sybrook en Het Rijk van Nunspeet. Zij waren met ongeveer het dubbele aantal op dezelfde dag in Nijmegen. Het was een hele mooie dag die werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Dit jaar was het aantal Nijmeegse deelneemsters duidelijk lager dan vorig jaar, maar hetzelfde geldt voor de dames uit Nunspeet en Enschede. We zullen dit samen met de DD-commissies van Nunspeet en Enschede evalueren.

 

De midzomerwedstrijd op 20 juni werd gespeeld onder tropische omstandigheden. Het was haast te warm om te golfen en net als bij de openingswedstrijd waren er nu ook vanwege het weer nogal wat afmeldingen. Toch hebben 65 dames de hitte getrotseerd. Het thema “voorkom zonnebrand” was dus wel heel erg toepasselijk. Er zijn kaartjes met tips voor het gezond houden van onze huid uitgedeeld (zie foto). Dus vooral SMEREN en BEDEKKEN.

Vrijwel iedereen had aan het verzoek om met een versierde hoed te komen voldaan. De prijs voor de mooiste hoed ging naar Riek Jacobs, die haar hoed had versierd met prachtige verse bloemen uit haar tuin.  

Na afloop was er wederom een gezellige nazit waarbij het uitgedeelde ijsje zeer welkom was. 

 

Wat gaat er nog komen?

Noteer alvast de volgende data van de komende wedstrijden in je agenda

 8 juli Beatrijs Klein wedstrijd 3
15 augustus
Beatrijs Klein wedstrijd 4
24 augustus
Wedstrijd voor oud-commissieleden
12 september
DHR-wedstrijd georganiseerd door de damesdag
19 september
Beatrijs Klein wedstrijd 5 
 3 oktober
Sponsorwedstrijd t.b.v. Tesselschade-Arbeid Adelt 
10 oktober
Beatrijs Klein wedstrijd 6 
31 oktober Slotwedstrijd 
28 november Sinterklaaswedstrijd
 


Wedstrijd voor oud-leden van de DD-commissie

Zoals vorig jaar is afgesproken zal er vanaf 2023 jaarlijks op de 4e donderdag van augustus een wedstrijd worden georganiseerd voor oud-leden van de Damesdagcommissie. Inschrijven voor deze wedstrijd is vanaf 3 weken tevoren mogelijk op de gebruikelijke manier.

Dames die geen lid meer zijn van de golfclub zullen via de mail worden benaderd en deze mail zal ook gaan naar alle overige oudleden.

We zijn bezig een digitaal fotoarchief te maken. Een deel van de foto’s zal op 24 augustus vertoond worden.

Wanneer er dames zijn die nog leuke foto’s hebben uit hun commissietijd, dan zouden wij die graag ontvangen. De foto’s kunnen worden gestuurd naar lammyelving@gmail.com

 

Sponsorwedstrijd

Dit jaar is de sponsorwedstrijd op 3 oktober en de keuze is gevallen op “Tesselschade arbeid adelt”

Deze landelijke organisatie heeft een Nijmeegse afdeling die we van harte willen steunen.

In het kort: TAA is op 17 oktober 1871 opgericht door Betsie Perk. Om het lot van onbemiddelde beschaafde vrouwen te verbeteren door financiële ondersteuning.

Door het maken en verkopen van zelfgemaakte handwerken konden ze deze financiële steun geven en een opleiding bekostigen. Met als doel een financieel onafhankelijke vrouw. Emancipatie ten top.

Voor meer informatie ga naar de website TAA : www.tesselschade.nl

Tijdens de sponsordag zal er een tafel met artikelen en informatie klaar staan.

Een lidmaatschap van de TAA kost €15,00. Daarvoor krijg je een nieuwsbrief en ben je lid van deze geweldige organisatie.

Speel allen mee of doneer bij afwezigheid: het sponsorbedrag is  € 10,00 per deelneemster.

Contactpersoon is Renee de Vries.

 

Eerder sluiten van inschrijving voor wedstrijden

Voorheen was het mogelijk in te schrijven voor de damesdag tot maandagochtend 9 uur. Jullie hebben allemaal bericht gehad en wellicht ook al gemerkt dat de inschrijving nu sluit op vrijdagochtend om 9 uur. Dit is veranderd op verzoek van het Rijk omdat op deze manier de niet benutte banen tijdig kunnen worden vrijgegeven aan andere leden. Er worden nog wel een paar extra tijden vrijgehouden en als je dus toch nog graag wilt inschrijven dan kan dat maar we kunnen dat niet garanderen. Het hangt ook af van het aantal afmeldingen.

Afmelden én inschrijven tussen vrijdag 9 uur en maandag 9 uur kan alleen via de mail. damescommissie@golfclubhetrijkvannijmegen.nl

In het weekend wordt niet gereageerd op de mails.

Op maandagochtend worden alle mails gelezen en op volgorde van binnenkomst wordt gekeken wie er nog mee kan doen. Wanneer je nog kunt meedoen krijg je vanzelf tussen 10 en 11 uur op maandag de flightindeling. Het kan dus zijn dat we je moeten teleurstellen.

Daarom: geef je op tijd op!

Nadat de indeling is gemaakt kan uitsluitend telefonisch via de wedstrijdleiding worden geannuleerd.

 

Hoeveel slagen krijg ik mee? Wat is het verschil tussen de playing-handicap en de course- -handicap? Waar moet ik nou naar kijken?

Dit zijn de vragen die bijna elke dinsdag wel door iemand bij de damesdag worden gesteld.

Op de sticker op je scorekaart staan tegenwoordig drie cijfers: je WHS-handicap, je playing- handicap (PHCP) en je course-(baan) handicap (CHCP). Voorheen stond er alleen je handicap en de PHCP. De PHCP was toen hetzelfde als de CHCP die je kon aflezen op de lijst die voor in het clubhuis hangt. Lekker makkelijk. Nu niet meer. 

Hoe kan dat? Met de komst van de WHS is deze verandering gekomen. Lees hier (wel inloggen!) hoe het precies zit.

Het antwoord op de vraag waar je naar moet kijken op de kaart is dus de CHCP.

 

Wedstrijden met lunch voortaan alleen nog 9 holes.

Twee keer per jaar hebben we een wedstrijd met aansluitend een lunch, namelijk de openingswedstrijd en de slotwedstrijd. Omdat het eigenlijk altijd erg lang duurt voordat iedereen dan uiteindelijk aan tafel zit is besloten om met ingang van de slotwedstrijd in oktober deze shotgun wedstrijden alleen aan te bieden als 9 holes wedstrijd. Er kan dan eerder worden gelunched.

 

Wensen ten aanzien van de wedstrijdindeling

Steeds vaker krijgen wij verzoeken van dames om met een bepaald persoon te worden ingedeeld. Dat is natuurlijk gezellig, maar het is niet het doel van de damesdag. Dat is namelijk dat iedereen met zoveel mogelijk verschillende dames speelt.

We honoreren wel wensen om laat of vroeg te spelen, of als je in het commentaar een tijd aangeeft omdat je ergens per se op tijd moet zijn. Ook houden we rekening met carpoolen door de startijden dan niet te ver uit elkaar te plannen. En als laatste proberen we het handicapverschil niet meer te laten zijn dan 10 punten.

Rekening houden met handicap lukt niet altijd want als iemand met een lage handicap bv ook heeft gezegd graag laat te willen spelen en de andere lage handicappers willen graag vroeg, dan kan het dus niet. We hopen dat iedereen dit begrijpt. 

Bij de bijzondere wedstrijden (greensomes, matchplay, etc) mag je in het vervolg wel doorgeven met wie je graag wilt spelen. Maar overleg het dan wel met elkaar en geef het dan ook samen aan.

 

We hebben een nieuwe vlag

Het bestuur van de club heeft gezorgd voor nieuwe vlaggen die zijn voorzien van het nieuwe clublogo.

De vlag wordt elke dinsdag door de marshal gehesen. 

 

 

Ideeën voor de Damesdag?

Zet ze op de mail:  damescommissie@golfclubhetrijkvannijmegen.nl