Golfen in Coronatijd, wat mag (niet)

Update 1 juli

UPDATE CORONA MAATREGELEN

Update vanuit het bestuur hoe vanaf 1 juli tot nadere datum om te gaan met golfrondes en wedstrijden.

De NGF heeft de nodige adviezen verstrekt hoe vanaf 1 juli binnen de golfsport verder te gaan volgens de aangepaste richtlijnen van het RIVM.

Op basis daarvan zijn, naast de bestaande basisregels zoals o.a. 1,5 meter afstand blijven bewaren, handen blijven wassen en desinfecteren van contactmaterialen de navolgende maatregelen rondom golfrondes en clubwedstrijden nog van kracht:

• Blijf bij verkoudheid, koorts en je ziek voelen thuis
  • Starttijden registreren blijft van kracht, bij voorkeur via het internet. Telefonisch of persoonlijk op de club mag ook.
  • Bij wedstrijden kan men zelf een kaart van een stapel pakken, maar de scores en uitslagen dienen op de app ingevoerd te worden.
  • Touchscreens in de hal: controle op het desinfecteren hiervan is lastig, dus liever niet gebruiken.
  • Bij daartoe geëigende wedstrijden wordt er geen inschrijfgeld geïnd
  • Wedstrijduitslagen worden op de site vermeld.
  • De bunkerharken worden per 1/7 teruggeplaatst. NB: ieder dient voor gebruik de handen te desinfecteren met zelf meegenomen desinfectans!
  • De vlaggenstokken mogen voorlopig nog niet verwijderd worden.
  • Horeca: blijf de gedragsinstructies voor in het clubhuis en op het terras volgen.
  • Buggy’s: er mogen weer 2 personen, ook als die niet tot 1 huishouden behoren, in 1 buggy zitten, bij voorkeur met een mondkapje.

Mocht u nog meer informatie willen hebben over het golfprotocol dan verwijzen wij u graag naar de site van de NGF

Hopelijk gaan wij allen op deze wijze nog een mooie golfzomer beleven!
Namens het bestuur en met sportieve groet,

Hubert Lammers

Laatste wijziging 20200510