Damesdag Spelvorm Amerikaantje

25-05-2021

GB Noord-Oost (18)

Amerikaantje Amerikaantje wordt als driebal gespeeld. Elke speler speelt individueel matchplay. Per hole zijn er zes punten te verdelen: De speler die de hole wint krijgt 4 punten, de speler die als twee eindigt krijgt 2 punten, de speler die als laatste eindigt krijgt 0 punten. Bij gelijk eindigen worden de punten gedeeld: 4, 1 en 1 punten als nrs 2 en 3 gelijk eindigen, 3, 3 en 0 punten als nrs 1 en 2 gelijk eindigen, 2, 2 en 2 punten als alle drie gelijk eindigen. Aan het einde van de ronde(s) worden alle punten per speler opgeteld en de winnaar is degene met de meeste punten. Afmelden na indeling, alleen TELEFONISCH bij de wedstrijdleiding. Zelf een scorekaart pakken in de hal of bij de Marshall. Scores invoeren nadien NIET nodig. Wedstrijd wordt niet verwerkt.