Menu

Werkzaamheden baan

Geplaatst: 07-01-2023

Vanaf maandag 9 januari is de Firma Smits gestart met grootschalige werkzaamheden aan de beregeningsinstallatie op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen.

Omdat wij ecologie belangrijk vinden en geloven dat het uitdragen hiervan een meerwaarde voor golfers creëert gaan wij de komende periode investeren in een gedeeltelijke vernieuwing (innovatie) en gedeeltelijke vervanging van de beregeningsinstallatie op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. 

Planning januari:
Het decodersysteem van de beregeningsinstallatie op de Groesbeek Noord, Oost en Zuid holes wordt tussen 9 januari en 1 februari grotendeels vervangen en gerepareerd. Verder worden diverse besturingskabels die in de grond liggen, vervangen.

Planning februari/ maart:
Het decodersysteem van de beregeningsinstallatie van de volledige Nijmeegse Baan, `t Siepke, Groesbeek Noord 1 en 2 wordt vernieuwd en geüpgraded naar een IC-systeem. Dit is een intelligente twee-weg-communicatie systeem tussen sproeier en beregeningscomputer.

Een IC-module kan gezien worden als een kleine computer welke bevestigd zit aan de sproeier. In plaats van enkel informatie te ontvangen van de beregeningscomputer, is deze in staat om ook data te communiceren richting de beregeningscomputer. De gegevens van elke sproeier en elektrische klep is daardoor inzichtelijk. Daarnaast kan middels het IC-systeem de beregeningscomputer binnen +/- 90 seconden inzichtelijk krijgen wat de status is van iedere IC module. Hierdoor is het zoeken naar het probleem van een defecte decoder geen tijdrovende klus meer.

 

Een ander groot voordeel van het IC-systeem is dat bij blikseminslag de zone waarop diverse sproeiers zijn aangesloten, operationeel blijft. Omdat de IC-modules communiceren met de Rain Bird computer, is snel zichtbaar wat de storing betreft, welke IC-modules storing ondervinden en welke mogelijk vervangen dienen te worden. Hierdoor kan gericht te werk worden gegaan met het verhelpen van de problemen. Bekijk hier een filmpje over de voordelen van het IC systeem; https://www.youtube.com/watch?v=dS5DNl4RFJc

Tijdens de werkzaamheden in de golfbaan worden één of meerdere holes volledig gesloten. Met bewegwijzering wordt u omgeleid en wordt u verzocht door te lopen naar de volgende hole. Op de betreffende holes waar de werkzaamheden plaatsvinden wordt zowel op de heren- als de dames afslagplaats een MEMO duidelijk zichtbaar geplaatst.

Tijdens de weekenden zullen er geen werkzaamheden zijn. Dan kan er op de holes waar de werkzaamheden worden afgerond, worden gespeeld. De gebieden waar werkzaamheden plaatsvinden, worden volgens de geldende golfregels afgezet en gemarkeerd.

De totale werkzaamheden vinden tot eind maart op de golfbaan plaats, mits er geen afwijkingen in de planning komen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Dit houdt in dat de baan tot die tijd ook niet qualifying is.

Wij vragen u vriendelijk om rekening te houden met de veiligheid van de werklieden van Smits en De Enk en u strikt te houden aan de juiste informatievoorziening omtrent de bewegwijzering van de omleidingsroute.