Menu

Tips van de putt-professoren

Geplaatst: 24-02-2021

Robert-Jan Derksen en Hayo Bensdorp weten alles over putten.

Wat moet je doen om beter te presteren op de greens?

"Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen die tijd investeert en coaching krijgt, slagen kan winnen, veel slagen zelfs", zegt Hayo Bensdorp, die in The Academy van Robert-Jan Derksen dagelijks golfers traint voor meer succes op de greens.

"Natuurlijk verlies je weleens een bal in het water of out-of-bounds", zegt Robert-Jan Derksen over het belang van putten, "maar als je niet goed putt is dat structureel achttien holes lang waarbij je slagen laat liggen. We kijken allemaal naar de hoogtepunten op tv met lange putts die de hole ingaan, maar dat is ook een beetje geluk. Juist op de putts binnen twee of drie meter kun je goed oefenen en het voordeel is dat je veel van die putts hebt tijdens een ronde, en dus er valt veel te winnen", aldus Derksen.

Iedereen kan beter leren putten

Waarom is er dan toch zo weinig aandacht voor putten bij de professionals? "Ik denk dat er te weinig kennis is bij teaching pro's", is de verklaring van Derksen. "De opleiding bestaat uit een fysiek gedeelte en swinggedeelte. Putten komt absoluut ook aan bod, maar in een weekje ofzo. Dat is heel wat anders dan de ervaring van Hayo, die al tien jaar dag en nacht met putten bezig is", zegt Derksen. 

Wie is de beste putter van Nederland?

Op de vraag wie de beste putter in Nederland is, is het antwoord duidelijk: Daan Huizing. 'Wij hebben het over de top van Europa', zegt Derksen over de kwaliteiten van Huizing. 'Wij werken nog steeds samen met Paul Hurrion, onze goeroe eigenlijk, en hij zei dat de data van Daan vergelijkbaar was met zijn robot. Dat is wel serieus goed', aldus Derksen.

Meer tips

Wil je meer tips om beter te putten? In aflevering 11 van Podje Golf, de Podcast van GOLF.NL spraken we langdurig met Robert-Jan Derksen en Hayo Bensdorp van The Academy. Zo vroegen we of de dikke puttergrips effectief zijn, of je een streepje op je bal moet gebruiken bij het oplijnen en waarom meten zo belangrijk is? Luister hieronder naar de aflevering: