Nieuwe coronamaatregelen van kracht

Geplaatst: 14-10-2020

Helaas heeft ons land te maken met een sterke opleving van de covid-19 pandemie. Dit heeft geleid tot vergaande maatregelen die het kabinet heeft moeten nemen om de ontwikkeling van dit gevaarlijke virus te remmen.
Gisteren heeft premier Rutte een aantal maatregelen bekend gemaakt die ook de golfsport weer gaan raken.

Gelukkig kunnen we onze geliefde sport blijven beoefenen mits we ons blijven houden aan de bekende basisregels:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Geen groepsvorming
  • Groepsgrootte van maximaal 4 personen (ook buiten)

Jammer genoeg moeten we vanaf 14 oktober onze horeca en terrassen voor alle gasten t/m woensdag 11 november 2020 sluiten. Wij zorgen ervoor dat de koelkasten in onze golfshops voorzien zijn van voldoende frisdranken en kleine snacks, zodat u voor uw golfronde nog iets kunt aanschaffen.

Onze kleedkamers en douches zijn vanaf 14 oktober eveneens gesloten; de golfschop/receptie en de toiletgroepen blijven wel bereikbaar.

Nogmaals wijzen we u erop dat het dragen van mondkapjes in ons clubhuis dringend gewenst is, het kabinet heeft de wens dit advies snel om te zetten in een verplichting.
Houd daarnaast in het clubhuis diezelfde 1,5 meter afstand en respecteer het eenrichtingsverkeer.

Het volgende is van toepassing op golflessen en wedstrijden:
  • Golflessen en clinics zijn toegestaan mits er groepen van maximaal 4 personen worden gevormd
  • Onderlinge wedstrijden (geen shotgun) binnen de eigen vereniging zijn toegestaan ongeacht de leeftijd, mits geen groepsvorming vooraf en achteraf plaatsvindt
  • Zowel de jeugd- als najaarscompetitie gaan niet door in 2020

Hoe beter we met zijn allen binnen en buiten deze regels naleven, des te meer kans we hebben dat we ook in deze tweede golf onze sport kunnen blijven beoefenen.

Op 27 oktober zal het kabinet opnieuw via een persconferentie duidelijkheid geven over mogelijke verlenging of versoepeling van die maatregelen.

Voor onze golfclub geldt ook nog:
  • De Driving Range wordt in de avond afgesloten door de pro’s: op weekdagen om 20.00 uur en weekenddagen om 18.00 uur
  • Het clubhuis wordt om 17.00 uur gesloten
  • De kleine poort en lockerloods blijven tot uiterlijk 20.00 uur geopend/toegankelijk
    Deze tijden kunnen verder vervroegd worden na het verzetten van de klok op 24 oktober

Met vriendelijke groeten,

Golfbaan