NGF Landelijke finale, golfers met een fysieke beperking

Geplaatst: 30-09-2019

28 september 2019 / NGF Landelijke finale, golfers met een fysieke beperking, op Het Rijk van Nijmegen.

Met 30 spelers en speelsters, NGF-referees en 8 vrijwilligers van onze Vereniging werd deelgenomen aan deze landelijke golffinale. Er werd gespeeld in twee categorieën.

Bij het uitdelen van de scorekaarten en de koffie, was goed te zien dat vele golfers elkaar goed kennen, het was vanaf het begin gezellig.

Groep A speelde een Strokeplay wedstrijd, groep B speelde Stableford.

Het was een prachtig golftoernooi met een shotgun start op de Nijmeegse Baan.

In de baan werd duidelijk gespeeld om de punten; dat werd nog eens bevestigd tijdens de gezellige prijsuitreiking. In de A-categorie won Daphne van Houten met 76 strokes en in de B-categorie won Jeanine Lovers met 40 stableford punten.

Een aantal deelnemers van groep B had weliswaar géén fysieke beperking, maar lijden aan een post-traumatisch stress- syndroom, opgelopen tijdens de oorlog in Afghanistan.

De PTSS-spelers hadden, tijdens het spelen van hun laatste holes, overduidelijk last van het kleiduiven schieten verderop. Die impact is vele malen groter dan we ons voor kunnen stellen. Golfen werd daardoor bijna onmogelijk voor hen. Gelukkig waren ze bij de prijsuitreiking weer rustig.

Hieronder de verwijzing naar de wedstrijduitslag op Internet.

U kunt kijken naar de uitslagen van de A-wedstrijd en apart naar de uitslagen van de B-wedstrijd.