Menu

Golf als perfecte workout

Geplaatst: 08-06-2022

Golfen is gezond! De buitenlucht, sociale contacten en ontspanning doen elk mens goed. Maar dat golf ook de perfecte work-out is, cardio én kracht, weten niet veel mensen. Wat train je zoal met een ronde golf? Lees snel verder en je kan je sportschoolabonnement opzeggen!

Benen en billen (I)

Als je 18 holes speelt loop je vaak ruim 8 kilometer. Je traint daarmee je uithoudingsvermogen, verbetert je bloedsomloop, maar versterkt ook zeker je been- en bilspieren. Dus zoek een mooie golfbaan uit, liefst nog met wat heuvels, hijs je golftas op je rug en lopen maar.

Core

Wat een opluchting: voor een sterke core hoef je helemaal niet dagelijks te planken. Af en toe golfen is genoeg! Je core speelt een grote rol bij je golfswing. Het zorgt voor kracht in je swing en helpt je lichaam te stabiliseren. Als je maar genoeg uurtjes doorbrengt op de golfbaan of drivingrange, krijg je vanzelf een core van staal.

Rug- en schouderspieren

Belandt jouw bal wel eens in de bunker? Vanaf nu hoef je daar niet meer van te balen. Het harken van de bunker is namelijk een perfecte work-out voor je rug- en schouderspieren. En wat dacht je van je kipfiletjes (triceps)? Na een paar bunkers kan je weer met zelfvertrouwen zwaaien naar de flight achter je.

Benen en billen (II)

Dat je je been- en bilspieren traint tijdens het wandelen over de baan is evident, maar dat je deze ook traint op de green had je misschien niet zo snel bedacht. Maar als jij achter je bal neerhurkt om de green te lezen dan voer je in feite een squat uit. Hoe meer putts, hoe meer squats. Zo wordt een 3-putt ineens een geweldige work-out!

Golf perfecte workout

Hamstrings

Als je de bal opteet, maar ook als je die 3-putt dan eindelijk gemaakt hebt en je bal uit de hole haalt, ja - dan train je dus gewoon je hamstrings! Ga op 1 been staan en kantel je bovenlichaam langzaam naar voren totdat je met je hand bij de hole komt. Ook goed voor je balans!

Golf perfecte workout

Wie durft nu nog te zeggen dat golf een oudemannensport is? Kom ook je work-out doen op de golfbaan!