Menu

De regels bij het ritsen

Geplaatst: 21-10-2021

Hoewel het ritsen (overgang tussen twee lussen) met steeds minder problemen lijkt te verlopen, willen we hier toch nog eens de regels op een rijtje zetten:

  • Jouw flight komt van hole 9 en gaat over naar hole 1/10 van de volgende lus en er staat geen flight op of naast de teebox: dan kun je meteen doorlopen.
  • Jouw flight komt van hole 9 en gaat over naar hole 1/10 van de volgende lus en er staat één flight op de teebox: die flight heeft voorrang en jouw flight slaat na deze flight af.
  • Jouw flight komt van hole 9 en gaat over naar hole 1/10 van de volgende lus en er staat één flight op de teebox en een andere flight naast de teebox: de flight op de teebox slaat als eerste af, daarna is jouw flight aan de beurt en de flight naast de teebox slaat als derde af.
  • Jouw flight komt van hole 9 en gaat over naar hole 1/10 van de volgende lus, er staat geen flight op de teebox maar er komt tegelijkertijd met jouw flight een andere flight aangelopen om af te slaan. De flight met de vroegste starttijd (voor de flight die van 9 naar 1/10 gaat is dat de tweede starttijd) slaat dan als eerste af en daarna de andere flight.

De starttijd die je hebt gereserveerd en eventueel ook de tweede starttijd voor de tweede lus geven je niet het recht om op dat moment voorrang te claimen. De starttijden geven aan wanneer je bij de afslag verwacht wordt. Alleen wanneer er twee flights tegelijk arriveren, heeft de flight met de vroegste starttijd voorrang.

We horen van de marshals dat het ritsen op enkele uitzonderingen na redelijk goed verloopt. Laten we dat zo houden met elkaar. Uiteindelijk gaat het allemaal om gedrag en respect voor elkaar.

 

Het Bestuur