Menu

De nieuwe regels per 1 januari 2019

DE GOLFREGELS 2019

Met ingang van 1 januari 2019 treden nieuwe golfregels in werking. Deze pagina is bedoeld om de leden van GC Rijk van Nijmegen te helpen bij het vinden van de juiste informatie daaromtrent.

In maart zijn er door de R&H Cie een viertal regelvoorlichtingen georganiseerd. De slides kunt u hier downloaden: 20190316 RvN Regelpresentatie 2019.pdf.

Voor een eerste introductie van de nieuwe regels, ga naar de site van de NGF voor een uitgebreid overzicht: https://www.golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/regels-en-handicap/regels-vanaf-2019.

INHOUD

 1. Boeken
  1. Spelers Editie van de Golfregels
  2. Rules of Golf
  3. Official Guide to the Rules of Golf
 2. Apps
  1. Android
  2. iOS
 3. Verklarende filmpjes
 4. Nuttige links

BOEKEN

 Spelers Editie van de Golfregels

Dit boekje in A6-formaat is gericht op de speler. Het bevat de meest voorkomende regelsituaties voorzien van illustraties en een verkorte versie van de officiële regels. Het is beschikbaar in het Nederlands en kan verkregen worden via de Regel- & Handicapcommissie.

 Rules of Golf

Dit boek in A5-formaat is bedoeld voor commissieleden en referees en iedereen die de volledige tekst van de regels nodig heeft om gefundeerde antwoorden te geven op vragen die betrekking hebben op het spel. Vooralsnog in het Engels, niet in het Nederlands.

 Official Guide to the Rules of Golf

Dit boek in A5-formaat is de complete officiële gids voor de Golfregels en de gerelateerde interpretaties. Het is alleen in het Engels beschikbaar.

APPS

De drie bovenstaande boeken zijn verenigd in 1 gratis app voor zowel Android als iOS. 

Google Play
App Store App Store

N.B. Via het Settings menu kunt u de taal van de app instellen.

VERKLARENDE FILMPJES

De NGF heeft een 25-tal korte filmpjes op YouTube geplaatst die de belangrijkste wijzigingen in beeld brengen. U vindt ze hier:

 

 

NUTTIGE LINKS

www.golf.nl

https://www.golf.nl/golfregels (T/m 31-12-2018 nog de bestaande regels)

www.randa.org (Engelstalig)

https://www.randa.org/en/rog/2019/pages/the-rules-of-golf (Engelstalig)

https://www.golf.nl/app/

 

 

 

 

 Laatste aanpassing: 20181209