ClubBreed Golf

Onze club wil aantrekkelijk blijven voor nieuwe leden en de toegang tot de golfsport laagdrempelig houden. Leden moeten vaker en ook beter leren golfen en ook meer binding met elkaar en de club krijgen. Daarvoor heeft “Golfclub Het Rijk van Nijmegen” een sportief beleid ontwikkeld met de naam: “ClubBreed Golf.

‘Samen meer golfplezier’ dat is wat de commissie ClubBreed Golf nastreeft. Zij tracht dat te bereiken via het organiseren van groepstrainingen voor 8 of 9 personen, met of zonder golffitness. Leden gaan hierdoor vaker en beter golfen en nieuwe leden kunnen direct eenvoudig instromen. Bovendien verstevigt zo’n groepstraining de band met andere leden en met de club. In de volle breedte van de club trainen en zeker in groepsverband is bij andere sporten vaak heel gewoon en vanzelfsprekend. Maar niet in de golfwereld. Daar brengt ClubBreed Golf nu verandering in.

Ook worden er tweemaal per jaar themabijeenkomsten georganiseerd met een golf gerelateerd onderwerp, bedoeld voor alle leden. Zo hadden wij in oktober 2018 de sportpsycholoog Rico Schuijers op bezoek, die de 125 aanwezigen liet nadenken en lachen over de mentale aspecten van golf.

Na een geslaagde pilot in 2018, is de commissie ClubBreed Golf in maart 2019 gestart met de uitrol van de eerste trainingsronde. De bedoeling is om zo elk jaar 4 trainingsrondes te organiseren. De belangstelling onder de leden was overweldigend. Wij hadden 75 plaatsen, maar konden met de hulp van onze pro’s gelukkig meer dan 100 leden laten starten.

Wilt u weten wat het programma van ClubBreed Golf u te bieden heeft, kijk dan gauw op de website (nadat u ingelogd bent) bij de banner van Club Breed Golf, of mail uw vraag ClubBreedgolf@GolfclubhetrijkvanNijmegen.nl . Daar vindt u het programma voor de komende trainingsronde en andere relevante informatie.

Luc Rohof,

Voorzitter ClubBreed Golf